fredag den 30. maj 2014

Nem og lækker gulerodskage toppet med flødeostecreme


Min kæreste har i længe efterspurgt gulerodskage med flødeostecreme, og da vi skulle have gæster på besøg i lørdags synes jeg den ville passe perfekt ind til kaffen efter en grill aften i haven.

Opskriften er dejligt nem at gå til og giver en fantastik god og luftig gulerodskage med en duft af kanel og den lækreste cremet flødeostecreme på toppen.

Gulerodskage med flødeostecreme


Ingredienser til gulerodskagen:
300 g Brun farin
2 dl Olie
300 g Hvedemel
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Natron
½ tsk Salt
2 tsk Stødt Kanel
400 g Revet gulerod

Olie og farin piskes sammen, hvorefter æggene piskes i et efter et. Herefter blandes alle tørvarene og sigtes i æggeblandingen og piskes godt sammen. Til sidst vendes de revet gulerødder i, og dejen hældes i en smurt bageform. Brugte en rundt form med en diameter på 26 cm og havde samtidig nok dej til 8 gulerodsmuffins.

Kagen bages i ovnen ved 185C i cirka 45 minutter i almindelig ovn afhængigt af form og tykkelse. Tjek eventuelt om kagen er færdig ved at stikke en pind i midten, hænger der stadig dej fast skal kagen have mere tid. 

Ingredienser til ostecremen:
200 g Flødeost naturel
120 g Smør
200 g Flourmelis
2½ tsk Vaniljesukker

Alle ingredienser piskes grundigt sammen med en elpisker indtil en blød cremet konsistens er opnået.
Når kagen er kølet helt af, kan cremen fordeles oven på. Pas på, er kagen for varm vil ostecremen smelte herpå. 

1 kommentar: